canlı casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
DOLAR 34,2951 0.51%
EURO 37,2220 0.43%
ALTIN 2.989,321,20
BITCOIN 23252101.19847%
Aydın
13°

AÇIK

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İkinci el otomobil satışında önemli düzenleme: E-Devlet zorunluluğu geliyor

İkinci el otomobil satışında önemli düzenleme: E-Devlet zorunluluğu geliyor

ABONE OL
18 Ağustos 2024 21:33
İkinci el otomobil satışında önemli düzenleme: E-Devlet zorunluluğu geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci el otomobil piyasasında köklü değişiklikler geliyor. 2024’ün sonlarına doğru yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler, araç satışlarını e-devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirecek.

Yeni düzenlemeye göre, araç sahipleri e-devlet üzerinden “Araçlarım” bölümüne girerek, satılacak aracı seçmek ve satış bildirimini yapmak zorunda olacaklar. Bu adım, araç satışlarının resmi bir şekilde kaydedilmesini ve düzenlenmesini sağlayacak. Sistem sayesinde, araç satışları sadece yetkili satıcılar tarafından yapılabilecek. Yetki belgesi olan işletmelerin dışında hiçbir kişi veya kuruluş araç satışı yapamayacak.

KAYIT DIŞI ARAÇ SATIŞI ENGELLENECEK

Efeler ilçesinde ikinci el araç satışı yapan Aykut Coşkun, yeni düzenlemenin sektöre etkilerini değerlendirdi. Coşkun, “Yeni düzenleme sayesinde kayıt dışı araç satışı engellenecek. Vatandaşlar artık kafalarına göre araç satışı yapamayacaklar. Sadece yetki belgesi olan işletmeler bu işlemi gerçekleştirebilecek. Bu durum, ikinci el araç satışı yapan esnafı olumlu yönde etkileyecek” dedi.

ARAÇ PİYASASININ GÜVENLİĞİ ARTACAK

Efeler ilçesinde ikinci el araç satışı yapan Yunus Emre Gören, düzenlemenin getireceği yeniliklerin sektördeki dolandırıcılıkları önlemeye yönelik önemli adımlar olduğunu belirtti. Gören, “Yeni sistem, dolandırıcılığın önüne geçilmesi açısından önemli bir adım olacak. Bu düzenleme, araç piyasasında güvenliği artıracak ve sektördeki düzeni sağlayacak” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.