canlı casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
DOLAR 36,6052 0.03%
EURO 39,9373 -0.14%
ALTIN 3.429,19-0,03
BITCOIN 29941152.37267%
Aydın
15°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Söke, Kuşadası Didim ve Muğla için Tsunami uyarısı!

Söke, Kuşadası Didim ve Muğla için Tsunami uyarısı!

ABONE OL
5 Şubat 2025 22:40
Söke, Kuşadası Didim ve Muğla için Tsunami uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Denizi’nde deprem fırtınası sürüyor. Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Aydın ve Muğla için tsunami uyarısı yaparak “Dikkatli olalım” dedi. Özellikle denize kıyısı bulunan Söke, Kuşadası ve Didim’de tedirginlik ve bölgedeki hareketlilikle ilgili detaylar haberimizde

Ege Denizi’nde bir haftadır süren deprem fırtınası, bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Endişe yaratan depremleri NTV’ye değerlendiren Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Muğla ve Aydın’a tsunami uyarısında bulunarak, “Buraya yakın bir kırılma olursa depremden etkileniriz. Tsunami olabilir. Çünkü tsunami yaratabilecek bir fay var. Dikkatli olalım!” dedi.
Prof. Dr. Naci Görür:? Deprem bölgesi Muğla ile Aydın’a yakın. Burada olan depremler hissedilir depremler. Büyük olursa zarar da verebilir. ? Yönetimlerin deprem fırtınası sona erinceye kadar daha dikkatli olması gerek. ? Helen-Kıbrıs fayı çok büyük depremler üretebilir.…

EGE DENİZİ’NDE DEPREMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Son bir haftada Ege Denizi’nde 1,3 ila 5 büyüklüğünde 400’den fazla deprem meydana geldi. Santorini Adası’nın kuzeydoğusunda yaşanan sarsıntılar Türkiye’nin kıyı illerinde de hissedildi. AFAD’ın verilerine göre, son olarak bugün sabah saatlerinde peş peşe 8 deprem kaydedilirken, en şiddetlisinin 4,6 büyüklüğünde olduğu belirtildi.

“SİSMİK HAREKETLİLİK AYDIN VE MUĞLA’YA YAKIN”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgede yaşanan sismik hareketliliğin Muğla ve Aydın’a yakın olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Eğer Türkiye’ye yakın bir kırılma olursa, olabilecek depremden biz de etkilenebilir, yıkım yaşayabiliriz. Ayrıca tsunami oluşması da muhtemeldir çünkü tsunami yaratabilecek bir fay sistemi var burada.”

YETKİLİLERE TEPKİ: “ÖNLEMLER HALKTAN GİZLENİYOR”

Görür, Aydın ve Muğla’dan yetkililerin kendisiyle iletişime geçmemesine tepki gösterdi. Türkiye’de deprem konusunda yeterli önlemlerin alınmadığını vurgulayan Görür, “Önlem alıyoruz lafının altı boş. Halkı bilgilendirmek zorundalar” dedi.
Yetkililerin olası büyük bir deprem ve tsunami senaryosuna karşı hazırlıklı olup olmadıkları merak edilirken, AFAD ve belediyelerin bu konuda açıklama yapması bekleniyor. Özellikle denize kıyısı bulunan Söke, Kuşadası ve Didim’de konu ile ilgili henüz yetkililerden bir açıklama gelmedi.

TSUNAMİ NEDİR?

Tsunami [Japoncada liman dalgası anlamına gelen “津波” (つなみ) sözcüğünden] ya da dev dalga, okyanus ya da denizlerin tabanında oluşan deprem, gök taşı düşmesi,[1] deniz altındaki nükleer patlamalar,[1] yanardağ patlaması ve bunlara bağlı taban çökmesi, zemin kaymaları gibi tektonik olaylar sonucu denize geçen enerji nedeniyle oluşan uzun periyotlu deniz dalgalarıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.