canlı casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
DOLAR 34,2748 0.45%
EURO 37,2281 0.45%
ALTIN 2.987,141,12
BITCOIN 23208641.56884%
Aydın
22°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Acıgöl, pembe bir denize dönüştü!

Acıgöl, pembe bir denize dönüştü!

ABONE OL
24 Eylül 2024 10:09
Acıgöl, pembe bir denize dönüştü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin kuş cennetlerinden biri olan Acıgöl, pembe renkli flamingoların süslediği eşsiz doğasıyla ve tuz tarlalarıyla doğa severleri büyülüyor. Acıgöl, kuş gözlemcileri ve doğa tutkunları için unutulmaz bir rota sunuyor.

Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Denizli’nin Çardak ilçesindeki Acıgöl, ev sahipliği yaptığı yüzlerce flamingo ile ziyaretçilerine eşsiz bir güzellik sunuyor. Denizli ve Afyonkarahisar sınırlarında yer alan Acıgöl’de, yaklaşık 20 familyaya ait 215’in üzerinde kuş türü bulunuyor. Bu zengin biyolojik çeşitliliği nedeniyle “Kuş cenneti” olarak bilinen Acıgöl, Türkiye’de flamingoların ürediği nadir yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Flamingolar, Acıgöl’ün tuzlu sularında beslenerek kendilerine has pembe tüylerini kazanıyor. Bu görkemli kuşlar, göl üzerinde sergiledikleri uçuşları ve gruplar halinde dans edercesine hareketleriyle doğa tutkunlarının hafızalarına kazınıyor. Flamingoların varlığıyla cazibesi daha da artan Acıgöl, her mevsim yerli ve yabancı birçok kuş gözlemcisi tarafından ziyaret ediliyor. Acıgöl, barındırdığı yüzlerce kuş türü ve doğal habitatıyla dikkat çekiyor.

Kuş gözlemcilerin vazgeçilmez noktası olan Acıgöl, sadece flamingolara değil, birçok farklı kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Özellikle kuş gözlemcileri için doğal bir alan niteliğinde. Göl çevresinde kurulu gözlem kuleleri sayesinde kuş gözlemcileri ve ziyaretçiler, kuşları daha yakından görme fırsatı buluyor. Göl, sadece doğa meraklıları için değil, aynı zamanda fotoğraf tutkunları için de vazgeçilmez bir rota. Özellikle flamingoların renkli dünyası, fotoğrafçılar için inanılmaz kareler sunuyor. Doğal ışıklar ve gölün yansımaları, Acıgöl’ü fotoğrafçılık açısından da eşsiz kılıyor. Aynı zamanda flamingoların evi ve üreme alanı olarak bilinen Acıgöl’de Eylül ve Ekim aylarında ise göç yolculuğu başlıyor.

Acıgöl’de flamingoların göç yolculuğunda muhteşem bir görsel şölene şahit olduklarını söyleyen fotoğrafçı ve gezgin Murat Abalı, “Havaların yavaş yavaş soğumaya başlamasıyla birlikte flamingolarında sıcak şehirlere göçü başladı. Bizde doğa sever arkadaşlarım ile birlikte bu güzel ana şahitlik etmek istedik. Biz neredeyse her yıl buraya geliyoruz. Geçen yıla göre bu yıl flamingoların daha çok olduğunu gözlemledik. Flamingoların adeta dans ederek göç etti anlara şahit olmak ise bizi çok mutlu etti” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.