canlı casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18428040.73572%
Aydın
30°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Katledilen Yağmur ölümünün 3. yılında öykülerde unutulmadı

Katledilen Yağmur ölümünün 3. yılında öykülerde unutulmadı

ABONE OL
25 Temmuz 2024 11:30
Katledilen Yağmur ölümünün 3. yılında öykülerde unutulmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADÜ Didim Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi İrem Gül Okşar, 27 Temmuz 2021 tarihinde vahşi bir cinayete kurban giden Yağmur Tayhan’ın ölümü mitolojik olgular üzerinde öykü haline getirdi. “Öykü- Kayıp Peri” adıyla basımı yapılan Okşar’ın öyküsü Yağmur Tayhan’ın ölümünün 3. Yılında okurlarıyla buluştu.

27 Temmuz 2021 tarihinde Didim’de meydana gelen korkunç cinayette o zaman 16 yaşında olan Yağmur Tayhan, işyerlerinin karşısındaki bir cani tarafından öldürülmüştü. Cinayetin katil zanlısı Polis tarafından yakalanmış ve 2 yıllık yargılanma süreci neticesinde müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 16 Yaşındaki Yağmur’un öldürülmesi hem ilçede hem de ülke gündemini uzun süre yer almış ve halk tepkilerini dile getirmişti. Tayhan’ın ölümünün üzerinden 3 yıl geçmesinin ardından Didim’de unutulmadı.

Uzun yıllar ADÜ Didim Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak görev yapan, akademik kitaplar ve öykü yazan Öğr. Gör. İrem Gül Okşar, Yağmur Tayhan’ın ölümü mitolojik olgularla birleştirerek öykü haline getirdi. Okşar tarafından kaleme alınan, “Öykü- Kayıp Peri” adıyla yazılan öykü, litera edebiyat sayfasında yayınlanmaya başladı. Dijital ortamda yayınlanan öyküsüyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Okşar, “2021 yılının Temmuz ayında Didim, yüreklere ateş düşüren o haber ile sarsıldı. Ailesinin biriciği Yağmur artık başka bir hayatta varlığını sürdürüyor. Ne kendisini, ne ailesini tanıdım esasında ama öyküsünü yazdım ardından. İnsanız: acımız , sevincimiz ortak Kıymetli Yağmur Tayhan’ın anısına yazdığım “Kayıp Peri” isimli öyküm tam da Temmuz ayında litera edebiyat sayfasında yayında..“ ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.