canlı casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18469870.75424%
Aydın
30°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Türk turist akını, tabelaları ve menüleri değiştirdi

Türk turist akını, tabelaları ve menüleri değiştirdi

ABONE OL
23 Temmuz 2024 12:17
Türk turist akını, tabelaları ve menüleri değiştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunan adalarına günübirlik kapıda vizenin artan popülaritesi, adalardaki işletmelerin Türkçe tabelalar ve menüler kullanmaya başlamasına yol açtı. Türk turistlerin yoğun ilgisi, Türk işletmecilerin de Yunan adalarına yönelmesine neden oldu.

Yunan adalarına günübirlik kapıda vize uygulaması sayesinde Türk turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Bu durum, adalardaki işletmelerin Türkçe tabelalar ve menüler kullanmaya başlamasına neden oldu. Restoranlar ve tavernalar, kapılarına Türkçe tabelalar koyarak Türk müşterileri daha iyi ağırlamaya çalışıyor. Türk turistlerin Yunan adalarına olan yoğun ilgisi, yalnızca turistler üzerinde değil, Türk işletmeciler üzerinde de büyük etki yarattı. Türkiye Gazetesi’nde Kaan Zenginli’nin haberine göre, Türk işletmeciler Yunan adalarına gidip oralarda işletmeler açmaya başladı. Bodrum,Kuşadası, Çeşme ve Alaçatı gibi Ege’nin popüler tatil bölgelerindeki işletmeciler, Yunan adalarında yeni fırsatlar arıyor.

Türkçe İsimler ve Türk Garsonlar
Adalardaki restoran ve otellerde Türkçe isimli tabelaların yanı sıra, Türk garsonların da çalışması dikkat çekiyor. Bodrum’da turizmcilik yapan bir işletmeci, “Daha bu yıl iki işletmeci kiralama yoluyla orada işletmecilik yapmaya başladı. Önce işletmecilikle başlayıp şartları sağlayınca satın alma yapmayı amaçlıyorlar,” dedi.

Kapıda Vize Uygulamasının Etkisi
Günübirlik kapıda vize uygulaması, Türk turistler için Yunan adalarını daha ulaşılabilir hale getirdi. Bu sayede Yunan adaları, özellikle hafta sonları Türk turistlerle dolup taşıyor. Artan ziyaretçi sayısı, adalardaki işletmelerin Türkçe tabelalar ve menüler hazırlamasına neden oldu.

Türk Turistler İçin Hazırlanan Menüler
Restoranlar ve tavernalar, Türkçe menüler hazırlayarak Türk turistlerin rahat bir şekilde sipariş vermesini sağlıyor. Yunan mutfağının yanı sıra, Türk mutfağına özgü lezzetlerin de menülere eklenmesi, turistlerin ilgisini daha da artırıyor.

Yunan Adalarındaki Türk İşletmeler
Yunan adalarında işletme açan Türklerin sayısı her geçen gün artıyor. Bodrum’dan bir turizmci, “Yunan adalarına giden Türk işletmecilerin sayısı hızla artıyor. Kiralama yoluyla başlayan birçok işletmeci, ilerleyen dönemlerde satın alma yapmayı hedefliyor,” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.