canlı casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18514991.01929%
Aydın
30°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Didim’deki bir sahilde daha mavi bayrak dalgalandı

Didim’deki bir sahilde daha mavi bayrak dalgalandı

ABONE OL
21 Temmuz 2024 16:43
Didim’deki bir sahilde daha mavi bayrak dalgalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) yürüttüğü Mavi Bayrak programı kapsamında Didim’de bulunan bir halk plajı daha mavi bayraklı oldu. Yeni eklenen mavi bayraklı sahille Didim’de mavi bayraklı sahil sayısı 13’e çıktı.

TÜRÇEV tarafından yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında Didim’de bulunan bir sahil daha mavi bayrak sahibi oldu. Didim Amfi Tiyatro Yeşil Alan’da düzenlenen mavi bayrak programına, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Başkan Yardımcıları Aydan Aşık Turgut ve Kaan Topçuoğulları, Didim Belediyesi Meclis üyeleri, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Yetkin Karabinali ile vatandaşlar katılım gösterdi. 2.koya verilecek mavi bayrağın göndere çekilmesi öncesinde Koordinatör Yetkin Karabinali konuşmasını gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE BU KULVARDA DÜNYA 3.’SÜ OLMUŞTUR”

Günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Koordinatör Yetkin Karabinali, “Önemli bir eko etiket olan Mavi Bayrak Çevre Ödülü’nü Didim Belediyesi 2. Koy Halk Plajı’nda ilk kez dalgalandıracağız. Didim Belediyesi Mavi Bayrak sayısına artış sağlayan bir ilçemizdir. Didim’de 2006 senesinde başlayan ve 2024 yılı itibariyle devam eden mavi bayrak serüveni 5’i halk plajı, 7’si tesis plajı ve bir marina olmak üzere toplamda 13 mavi bayrak ile devam ediyor. Türkiye genelinde ise 2024 yılı itibariyle 567 plaj, 27 marina, 9 bireysel yat ve 18 turizm teknesi mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Türkiye bu kulvarda bu sene dünya üçüncüsü olmuştur. Geçen sene de dünya üçüncülüğünü korumuştur. Birinci olan İspanya’nın 639 plaj, ikinci olan Yunanistan’ın 625 plaj ve Türkiye’nin 567 plajla üçüncülüğü bulunmaktadır. Mavi bayrak çevre ödülünün amacı, ödüllendirme yoluyla sürdürülebilirliği sağlayarak çevrenin korunmasıdır. Turizmin dünya çapında pazarlanması açısından da Mavi Bayrak’ın önemli bir yeri var” dedi.

“KAZANMAK ZOR KAYBETMEK KOLAY”

Mavi Bayrak kriterleri ve önemine ilişkin konuşan Karabinali, “Özünde Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarları tarafından alınan deniz suyu analiz sonuçlarının değerlendirilmesiyle beraber temiz yüzme suyu sunması dışında temizliği tescil edilmiş yüzme suyunun yanında çevre bilinçlendirme çalışmalarına önem veren iyi bir çevre yönetimini temsil eden; beraberinde can güvenliği ve ilk yardım hizmetlerini de sağlayan, dünyayla aynı standartlara sahip plajlara vatandaşlarımıza ulaşma olanağı sunan bir çevre ödülüdür. Mavi bayrağı almak o kadar da kolay değil. 33 kriterin sağlanması gerekiyor ve bu 33 kriter belirli 4 ana başlıkta yer alıyor. Deniz suyunun temizliği, çevre yönetimi, yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, can güvenliği ve ilk yardım olanaklarının sağlanması, plaj kullanıcıları için. Burada mavi bayrağı kazanmak ve 33 kriteri gerçekleştirmek gerçekten çok zor, burada Didim Belediyesi çalışanları ve Başkanımızın özellikle emekleri çok büyük. Bu 33 kriterin gerçekleştirilmesinin yanında bayrağı kazanmak zor ama kaybetmek gerçekten çok kolay” diye konuştu.

“MAVİ BAYRAKLI TESİSLER ÇOĞALACAK”

İlçe genelinde mavi bayrak sayısının arttırılması yönünde çalışmaları sürdüreceklerini belirten Başkan Gençay, “Belediyemizde 4. aya girdik, yüz günümüzü geçirdik ve bu dönem içerisinde 12 tane olan mavi bayrak sayımızı 13 çıkardık. O nedenle Yetkin Bey ile Türkiye Çevre Gönüllüleri Vakfı’na çok teşekkür ediyoruz. Mavi bayrak sahibi olmamız çok önemli, tatile çıkacağımız zaman denize, kuma ve tarihine baktığımız yerin bir de mavi bayraklı olmasına çok önem veriyoruz. Bu nedenle turizmin sürdürülebilir ve mavi bayraklı olması bizim için çok daha önemli, daha anlamlı. Biz Didim Halkı olarak bu konuda daha duyarlı olup mavi bayraklı tesislerimizin çoğalması konusunda gayret göstereceğimize de inanıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Karabinali Başkan Gençay’a 2. koy halk plajının mavi bayrak belgesini takdim etti. Vatandaşlar ile beraber alınan belge ardından mavi bayrak göndere çekildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.