canlı casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700.33196%
Aydın
30°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Aydın futbolu dibe çöktü! 3 takım BAL’dan çekilmek üzere

Aydın futbolu dibe çöktü! 3 takım BAL’dan çekilmek üzere

ABONE OL
21 Temmuz 2024 14:48
Aydın futbolu dibe çöktü! 3 takım BAL’dan çekilmek üzere
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2024-2025 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e Aydın’dan katılacak Sökespor, Kuyucakspor ve Didim Belediyespor, yaşadıkları maddi sıkıntılar ve borçlar nedeniyle bu sezon lige katılmaları çok zorlaştı. Üç takımda peş peşe gelen açıklamalarla yaşadıkları sorunu kamuoyuyla paylaştı.

2024 2025 futbol sezonunda Aydın’ı BAL’da Didim Belediyespor, Sökespor ve Kuyucakspor temsil edecek. Bu 3 kulübün Türkiye Futbol Federasyonu’na ilk etapta katılım için 9 Ağustos’a kadar 70 bin’er TL yatırmaları gerekiyor. Bununla birlikte saha şartları ve tesislerinin de talimatlara uyması şart. Ancak üç Aydın kulübü de çok zor günler geçiriyor.

SÖKESPOR’DA YENİ BAŞKAN 3 SAAT DAYANABİLDİ.

BAL’ın tecrübeli takımlarından Sökespor’un Cumartesi günü yapılan genel kurulu tarihe geçti. Söke Belediyespor eski futbolcularından Uğur Okutan Sökespor başkanlığa talip olurken, yapılan kongrede başkan seçildi. Yeni başkan Uğur Okutan göreve başlamadan kendi isteğiyle ayrıldığını açıkladı. Uğur Okutan yaklaşık 3 saat olarak kaldığı Sökespor  başkanlığından istifa etti. Böylece Sökespor’da en kısa süre başkanlık yapan isim olarak tarihe geçti.

KULÜBÜN BORCU ÇOK, BİR ŞEY YAPAMAM

Uğur Okutan yaptığı açıklamada, “Sökeli futbolculardan kurulu bir takım kurmak amacıyla yaklaşık 3.5 milyon TL’lik bir bütçe ile talip olduk. Ancak kulübün borçları olduğunu gördük. Bu şartlar altında bir şey yapamayacağımız için görevi bırakmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.
Yapılan kongrede, yönetime talip çıkmadığı için Sökespor’un mevcut yönetiminin kulüp evraklarını Kaymakamlık Dernekler Masası’na teslim etmesi bekleniyor. Bu durumda Sökespor’un BAL’da mücadele etmesinin çok zor olacağı ifade ediliyor.

KUYUCAKSPOR’DA YAPRAK KIMILDAMIYOR

BAL!’da Aydın’ı temsil edecek 2. takım olan Kuyucakspor’da ise 25 Temmuz’da kongre yapacak.
Kulüp Başkanı Akif Tekin, geçtiğimiz günlerde yaklaşan kongre öncesi aday olmayacağını açıkladı.,
Tekin, en son yaptığı açıklamada Kuyucak Beleidye Başkanı Uğur Doğanca’yı da hedef alan sert bir açıklama yapmıştı. Belediye Başkanı Uğur Doğanca’dan yaklaşık bir aydır randevu talep ettiğini söyleyen Tekin, “Kuyucakspor adına istenen randevuya tam 1 aydır cevap alamamış olmamız bize değil Kuyucakspor’a, Kuyucak halkına yapılmış bir haksızlıktır. Forma ile yaptığınız şovun karşılığını bütün Kuyucakspor taraftarı, Kuyucak halkı bekliyor. Daha iyilerini yapmanız dileklerimle” demişti.
Bu açıklama sonrası Doğanca’nın da takımdan desteğini çektiği, zaten kısıtlı olan belediye bütçesinden Kuyucakspor’da maddi yardım yapmasının imkansız olduğunu çevresine söylediği gelen bilgiler arasında. Ayrıca Kuyucak Stadı’nın da maçların oynanabilmesi için bir takım eksikliklerinin de giderilmesi gerektiği öğrenildi.

DİDİM BELEDİYESPOR’DA KRİZ TAVAN YAPTI

Bölgesel Amatör Lig’de geçen sene mücadele eden ve ligde kalmayı başaran Didim Belediyespor’da da durum Sökespor ve Kuyucakspor’dan farklı değil. Didim Belediyespor yönetimi, hafta içi sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada,  “A takım olarak hem tesislerimizin Didim Belediyesi’ne ait olmasından dolayı ve Belediye tarafından geri alınması sebebiyle takım yapıp lige katılmamız zorlaşmıştır. Biliyorsunuz yüzde 90 dışarıdan oyuncu ile yönetilen bölgesel lig takımları tesis olmadan lige katılma olanağı imkansızdır” paylaşımında bulundu.
Paylaşımın devamında şu ifadelere yer verildi: “2 senedir takımın tüm masrafları Kulüp başkanımız Murat Küçüker ve Sponsorumu Saygın yapı tarafından karşılanmıştır ve arada değişik sponsorluklar alınmıştır. Yeni sezon için herhangi bir sponsor bulunmamaktadır ve A takımla ilgili de ne yazık ki henüz bir gelişme yok ama çalışmalar devam etmektedir. A takımda ne yaşanırsa yaşansın alt yapılarda hiçbir oyuncumuzu kaybetmeden liglerdeki yerimizi almaya devam edecektir takımımız, şuan da Alt yapımızda spor okulları devam ediyor ve edecektir. Alt yapı ile alakalı hedeflerimiz ve imkanlarımız her zaman var Kulüp Başkanımız Altyapıyı ne olursa olsun finansal olarak destekleyecektir. A takım ile alakalı gelişmeleri sizlerle paylaşacak bilgi vereceğiz.”

AYDINSPOR MÜRACAAT EDEBİLİR 

Yaşanan bu tablo karşısında Eylül ayı sonunda başlaması planlanan Bölgesel Amatör Lig’e Aydın’dan 3 takımın katılması zor gözükürken, geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’e play of maçları sonunda katılamayan Aydınspor Kulübü’nün Futbpol Federasyonu’na müracaat ederek 3 takım yerine katılma dilekçesi vermek için hazırlık yaptığı öğrenildi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.